קוגל ירושלמי בסיר אחד

הסרטון טיפה ארוך, אבל שווה לראות במיוחד את הרגע בו האטריות נכנסות לסיר, זה רגע קריטי.
המתכון הוא של שולמית סגל, אימי היקרה, ואני מצרפת פה בשינויים קלים שלי:

מתכון לקוגל ירושלמי בסיר אחד.

מצרכים:
1 חב' איטריות
3/4 כוס ח״פ קר שמן
3/4 כוס ח״פ קר סוכר
6 כוסות מים רותחים (200 מ״ל).
4 ביצים
פלפל שחור גרוס
1 כף מלח
עוד סוכר לפי הטעם (כ-1/4 כוס)

אופן ההכנה:
* להרתיח מים בקומקום חשמלי
* בסיר להשחים את השמן והסוכר ולערבב היטב עם כף עץ עד שנוצר קרמל.
* ברגע שנוצר קצף מהקרמל להוסיף את האיטריות ולבחוש היטב עד שיהיו מצופים בקרמל.
* להוסיף 6 כוסות מים רותחים, לבחוש היטב ולבשל על אש קטנה 3-4 דקות עד שהאיטריות סופגות את כל המים. לבחוש מידי פעם.
* להסיר את הסיר מהאש ולצנן מעט.
* בקערית עמוקה לטרוף היטב את הביצים + 1/4 כוס סוכר + כף מלח + פלפל. ולהוסיף לסיר עם האיטריות. ולבחוש היטב.
* לשים ב - 2 תבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפיה או משומנות בתרסיס שמן ולאפות בחום 180 למשך שעה ללא כיסוי

בהצלחה ובתאבון.

x

#{title}

#{text}

#{price}