בטח אתם תוהים מה לעשות עם המצות שנשארו, נכון?
אצלינו הן הופכות לעוגת מצות.
זו עוגה שלא מכינים יותר מידי, כי:
א. היא עשירה בחמאה ובסוכר (וזה לא בריא, אני יודעת).
ב. היא נגמרת מהר מידי, ואז צריך להכין שוב (וזה לא בריא וכו׳).
מזל שפסח יש פעם אחת בשנה, ואז אפשר להכין את העוגה פעם בשנה ואז זה לא כל כך נורא.
בשבילי, היא ׳העוגה׳, ואת המתכון שלה קיבלתי מסבתי ז״ל, ששרדה את השואה ועלתה לארץ והקימה משפחה לתפארת, ותמיד כשהיינו באים אליה אחרי הפסח, היא היתה מכינה לנו עוגת מצות עם טעם נפלא של ילדות מתוקה.

עוגת המצות של סבתי (כך קראנו לה, עם שווא בב׳).

20-25 מצות מרובעות
3 כוסות סוכר
1 כוס קקאו
יין מתוק
400 גרם חמאה או מרגרינה
4 ביצים.
שוברים את המצות ומפוררים לחתיכות קטנות בקערה גדולה.
מרטיבים אותם ביין מתוק (כחצי בקבוק), ומערבבים.

בסיר בינוני שמים את הסוכר והקקאו וקצת יין, ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב עד שרוב הסוכר נמס.
מורידים מהאש ומוסיפים את חבילות החמאה.
בוחשים היטב עד שהחמאה נמסה ונטמעת בקרם.
מוסיפים ביצה ומערבבים היטב עד שהיא נבלעת לגמרי בקרם, וכך עושים עם הביצים הנוספות, אחת אחת.
את הקרם המוכן, שופכים על שברי המצות ומערבבים היטב.
מעבירים את התערובת לתבנית גדולה, או 2 בינוניות, ומקררים היטב לפחות 12 שעות לפני האכילה.
אפשר גם להקפיא.

סבתי, אמנם המסורת של משפחתך נפגעה, אבל ממך התחלנו מסורת חדשה, אותה אני מעבירה הלאה.
אוהבת ומתגעגעת ❤️

x

#{title}

#{text}

#{price}